TANÚSÍTVÁNY
Budapest

Energetikai minősítés

Mi alapján készül a számítás?

A kalkulációk készítésekor a 7/2006 TNM rendelet előírásainak megfelelően járunk el, a munka menete pontosan meghatározott, figyelembe vesszük az épületgépészeti berendezések hatásfokát, az épületszerkezetek minőségét, méreteit és geometriai kialakítását.

A lehetséges minősítések

A minősítési skála 12 elemből áll (lásd ábra): AA++, AA+, AA, BB, CC, DD, EE, FF, GG, HH, II, JJ.

Az AA++ minimális energiaigényű kategória jelenti a legmagasabb szintet, ez a passzívházakkal közel egyenértékű.

Helyszíni szemle

Helyszíni szemlét a szakma állásfoglalása szerint mindig kötelező tartani, ennek során mérjük fel az ingatlan minden olyan paramétereit, amelyek alapján elkészíthetjük a tanúsítványt. A szemle ideje kb. 30 perc. Amit meg kell tekintenünk: helyiségek pontos mérete (alapterület, belmagasság), nyílászárók mérete, fűtési rendszer, kazán, melegvíz termelés, légkondicionálás.

Pályázatokhoz szükséges tanácsadás, tanúsítás

A lakossági korszerűsítési pályázathoz (pl. napelem, kazáncsere, nyílászáró csere) szükséges energetikai tanúsítás esetén a tanúsítványt egyedileg meghatározott díjon készítem. Minden ilyen jellegű munkát fokozott szakmai odafigyeléssel végzek. Ha középületre szeretne pályázati forrást szerezni (pl. KEOP, TÁMOP), keressen meg telefonon, és tájékoztatom Önt az aktuális lehetőségekről.

Hőkamerás felmérés

Hőkamerás vizsgálatot a tanúsítás során nem végzünk, ez külön szolgáltatásként vehető igénybe, egyedi ajánlat alapján. A vizsgálattal felmérjük és láthatóvá tesszük a lehűlő felületek (nyílászárók és áthidalók, fal, födém) valós állapotát és hőveszteségét. A hőkamera a beérkező infravörös hullámokat képpé alakítja, bontásmentes vizsgálatot biztosít az épületek rejtett problémáinak feltárására.

Lakossági pályázatok

A háztartások energiafelhasználásának csökkentésére kiírt állami támogatási pályázatok kötelező eleme a tanúsítás. Kalkulációval kell igazolnunk, mennyivel fog mérséklődni az épület energiafelhasználása a megnyert beruházás elvégzésével. Egyedi árajánlattal várjuk az érdeklődőket, amit a pályázat típusától és az épület méretétől függően határozunk meg.

Árak

Az energetikai szakbélemény kiállítása használt ingatlanok eladása esetén saját díjszabás alapján történik (lásd árlista), munkámhoz a díjakat úgy állítottam össze, hogy minden tételt tartalmazzanak (kiszállás, felmérés, számítások, postaköltség, stb.)

Minden jog fenntartva © 2015-2022 www.tanusitvany-11-kerulet.hu